Praktijkverpleegkundige

Onze praktijkverpleegkundige Lien Casano komt in de praktijk parttime meewerken .
Huisartspraktijken worden multidisciplinair : dat betekent dat de huisarts zich laat omringen door andere eerste lijn werkers. Dit zal op de eerste plaats vooral een verbetering van de kwaliteit van de zorg betekenen.
Een verpleegkundige kan natuurlijk haar typische technische  zorgen verstrekken zoals wondzorg, bloedafname, hechtingen verwijderen, ecg …

Daarnaast kan zij/hij ook een aanspreekpunt zijn voor mensen met chronische aandoeningen . Ze kan een doorverwijzing regelen, medicatie en de parameters (bloeddruk , gewicht, glucose, saturatie…) controleren en in het medisch dossier noteren . Ook kan zij/hij als nodig de tijd nemen om naar  uw klachten te luisteren , te inventariseren en door te geven aan de huisarts.
Voor complexe aandoeningen (zoals diabetes, long- en vaat- en hartziekten)kan ze meehelpen om dieet en/of  eventuele verandering in levenswijze te bespreken. Ze kan, in samenspraak met de huisarts, met haar kennis van de sociale kaart (andere hulpverleners) u mogelijks helpen naar de voor u aangepaste zorg.
Natuurlijk kan zij ook een deel van de administratieve last van de huisarts op zich nemen.