Koop gezondheid met rookstop

Weinig maatregelen zijn zo efficiënt voor de gezondheid als het stoppen met roken.
Wie stopt met roken op 30 jaar krijgt gemiddeld 10 extra levensjaren.

Wie stopt aan 50 jaar krijgt er nog 6 jaren extra en wie stopt aan 60 jaar krijgt nog drie jaren gemiddeld extra.
Roken gaat vooral gepaard met een verhoging van hart- en vaatziekten. De daling van longkanker en andere kankers is ook heel duidelijk.
Zelfs als je voor kanker behandeld word heb je nog baat bij rookstop. De behandeling heeft meer kans op succes.
Gewoon je gedrag in vraag stellen kan al helpen om een rookstop te beginnen . En er is medicatie die je kans op rookstop duidelijk verhoogd. De huidige wetgeving laat toe dat die medicatie voor twee stoppogingen terugbetaald wordt.
Men weet dat er gemiddeld toch een zestal stoppogingen nodig zijn (en dat je dus zoveel keer kan hervallen ) vooraleer je definitief aan rookstop toe bent.
Jammer dat die medicatie dan ook niet meer dan 2 keer terugbetaald wordt.

De e-sigaret heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren en heel wat van hen beginnen te ‘vapen’. Kritische en weerbare jongeren zijn nodig om het tabaksgebruik  te stoppen. Want nicotine is schadelijk voor hun hersenontwikkeling. Bovendien zijn de jongeren de doelgroep bij uitstek om een tabaksvrije toekomst te bereiken. Het aantal nicotine bevattende producten blijft toenemen en dat is problematisch omdat het nieuwe verslavingen in de hand werkt. Campagnes en projecten worden opgezet zoals Bullshit Free Generation .

De beste resultaten om tot rookstop te komen behaal je en met medicatie en met psychologische begeleiding (tabakoloog)

meer op https://www.rookstopmethulp.be/

of https://www.tabakstop.be/